شهرک های صنعتی عمان

شهرک های صنعتی عمان

دولت عمان دروازه ای را بر روی کشورهای خاورمیانه گشوده تا عمان را به عنوان یک قطب فعال صنعتی بشناسند. به عنوان یک سرمایه گذار اگر قصد تجارت با این کشور را دارید، می توانید روی ظرفیت های فراوان پارک ها و مناطق صنعتی عمان حساب کنید.به منظور رسیدن به رشد و توسعه ­ی اقتصادی،  در دهه 1970 مفهوم استفاده از سرمایه های خارجی مورد توجه دولت عمان قرار گرفت که نتیجه­ ی آن­ ساخت چندین شهرک صنعتی در استان های مختلف عمان بود. این شهرک ها عمدتا متشکل از واحدهای مختلف تولیدی می باشند که راه اندازی مشاغل در آنها بسیار راحت تر از دیگر مناطق می باشد.

در ادامه به معرفی 9 شهرک صنعتی عمان و بیان ویژگی های هر کدام خواهیم پرداخت ...

شهرک صنعتی الرسیل Rusayl

این شهرک با بیش از 259 عدد کارخانه تولیدی مختلف در فاصله­ ی 45 کیلومتری شهر مسقط واقع شده است. تاسیس این شهرک صنعتی 7.9 میلیون متر مربعی مربوط به سال 1983 میلادی بوده که در آن سال با 12 عدد کارخانه فعالیت خود را آغاز نمود و اکنون شاهد استقرار کارخانجات تولیدی بزرگی در آن هستیم.

موارد زیر را میتوان از جمله زمینه های فعالیت واحد های مستقر در شهرک روسیل دانست :

شهرک صنعتی صحار Sohar

این شهرک مساحتی بیش از 21.6 میلیون متر مربع را پوشش می دهد که بخش قابل توجهی از آن برای سرمایه گذاری توسعه یافته و مجهز شده است. افتتاح آن در ماه نوامبر سال 1992 در منطقه ای حد واسط شهر مسقط (200 کیلومتر) و دبی (180 کیلومتر) بوده است.

از همین رو، دسترسی آسان به بازارهای داخلی و خارجی و نزدیکی به بندر صحار از ویژگی های اصلی این منطقه می باشد. این بندر دارای عمق 17 متر است که به اندازه کافی برای نسل پنجم کشتی های باربری عمیق می باشد. در واقع، این بندر منافع بین المللی قابل توجهی را در شهرک صنعتی صحار به ارمغان آورده است.

تولید در شهرک صحار شامل؛ سنگ مرمر، بازیافت کاغذ، مواد غذایی، مواد شوینده، چرم، مبلمان، خمیر دندان، نوشیدنی و بستنی، رزین ها، شیشه، میله های فولادی و روغن موتور می باشد.

شهرک صنعتی ریسوت Raysut

این شهرک در نوامبر سال 1992، در منطقه­ی جنوبی عمان و استان ظفار تاسیس شد که مساحتی بالغ بر 3,810,479 کیلومتر متر مربع را پوشش میدهد. که  30 هکتارآن امکانات انبارداری و شصت و سه هکتار آن در حال ساخت و سازو تقسیم بندی به قطعه های صنعتی از 1350 تا 11000 متر مربعی است.

این شهرک تنها 4 کیلومتر با بندر بزرگ صلاله فاصله دارد که می تواند کشتی های  کلاس S که بزرگترین کشتی های باربری جهان می باشند را در خود جای دهند. بندرصلاله در موقعیتی قرار دارد که دسترسی آسان به خلیج فارس، دریای سرخ، اقیانوس هند و سواحل شرقی آفریقا را فراهم کرده است.

بنابراین، در موقعیتی ایده آل برای کشتی های در تردد بین سواحل شرقی ایالات متحده، اروپا و شرق دور است. در واقع با توجه به توسعه بندرصلاله بعنوان یک منطقه آزاد و محبوبیت شهرک صنعتی ریسوت نیز برای سرمایه گذاران بین المللی افزایش قابل توجهی داشته است.

شهرک صنعتی صور Sur

در سال 1999 و در فاصله­ی 300 کیلومتری از شهر مسقط تاسیس شد. صور یکی از مناطق دارای ذخایر گاز طبیعی بوده و برای فعالیت شرکت های حیطه­ ی نفت و گاز منطقه­ای استراتژیک محسوب می شود به نحوی که امروزه به سرعت در حال توسعه تخصص و مزیت رقابتی در زمینه گاز طبیعی و صنایع و خدمات مرتبط با آن است.

در حال حاضر این شهرک صنعتی جایگاه استقرار بیش از 109 شرکت مختلف در زمینه های نفت و گاز، سنگ های ساختمانی، صنایع چوب و تولید مصنوعات می باشد. 

شهرک صنعتی نزوا Nizwa

این شهرک مهم که در سال 1994 تاسیس شد نقش حیاتی در رونق صنایع تولیدی مرتبط با سرامیک، تجهیزات پزشکی و بسته بندی مواد غذایی ایفا می کند. در حال حاضر شهرک صنعتی نیزوا با مساحتی بالغ بر 3.9 میلیون متر مربع محل استقرار بیش از 96 واحد تولیدی می باشد.

شهرک صنعتی نیزوا نقش مهمی در میان استان های الداخلیه، الوسطا و الظاهرا دارد. با توجه به اینکه اخیرا اتوبان دو طرفه ی مسقط – نیزوا تکمیل و افتتاح شده است، مستاجران این شهرک صنعتی از دسترسی سریع به مسقط، فرودگاه بین المللی صیب و بندر مینا سلطان قابوس برخوردار شده اند.

شهرک صنعتی البریمی Buraimi

این شهرک با مساحت 5.5 میلیون متر مربعی و در سال 1998 بطور رسمی افتتاح شد. نزدیکی این منطقه به مرز دبی بریمی را به یکی مناطق استراتژیک برای انجام فعالیت های تولیدی و بازرگانی تبدیل کرده است که میتوان با توجه به نوع و هدف کسب و کار از آن به نحو احسن بهره برد. هم اکنون بیش از 330 مجوعه­ی فعال در زمینه های مصنوعات، فایبرگلاس، صنایع غذایی، الکترونیک و … در این شهرک مستقر هستند. 

با توجه به موقعیت جغرافیایی شهرک بریمی – دسترسی آسان و سریع به فرودگاه ها و بنادر در هر دو کشور عمان و امارات متحده عربی – فرصت فوق العاده ای برای ساکنان این شهرک در بازار کشورهای عربی به خصوص درحوزه خلیج فارس و آسیای مرکزی فراهم می باشد.

شهرک صنعتی مزیونه Al Mazunah

مزیت ویژه ای که این شهرک صنعتی را از دیگر شهرک های صنعتی عمان متمایز می کند، دسترسی آن به نیروی کار ارزان یمنی و بدون نیاز به اخذ ویزا است.

همجواری با کشور یمن علاوه بر نیروی انسانی مزیت های تجاری و صادراتی زیادی را نیز برای شهرک مزیونه به همراه داشته است. این منطقه با مساحت 4.5 میلیون متر مربع و در 260 کیلومتری صلاله واقع شده است.

شهرک صنعتی سمائل Samail

این شهرک  مساحتی در حدود 7.4 میلیون کیلومتر مربع در فاصله­ ی 45 کیلومتری از فرودگاه بین المللی مسقط واقع شده است و هم اکنون جایگاه بیش از 190 واحد تجاری و صنعتی است.

شهر سومیل در سال های اخیر پیشرفت های چشمگیری در بهبود شاخص های شهری و رفاهی به خصوص در بخش سلامت داشته است که همین موضوع فرصت مناسبی برای شرکت های فعال در زمینه ­ی پزشکی و سلامت می باشد. 

پارک علمی و فناوری عمان

Knowledge Oasis Muscat (KOM)

پارک علمی و فناوری عمان در سال 2003 افتتاح شد و امروزه پرچم دار حمایت از استارتاپ ها و کسب و کارهای کوچک و متوسط عمانی است. این مرکز به ایجاد محیطی ایده آل برای رشد و تبدیل ایده های دانش بنیان به محصولاتی با قابلیت صادرات اقدام کرده و خدمات مناسبی از جمله استقرار در واحد های رشد، تسهیلات مالی و خدمات مشاوره ای به متقاضیان ارائه می کند.

هم اکنون 194 شرکت دانش بنیان و فناور در 5 واحد مختلف از این مجموعه­ی بزرگ مستقر هستند که تعدادی از آنان را شرکت های غیر عمانی تشکیل می دهند. 

× تماس با ما