
مقدمهای بر مواد غذایی مورد نیاز و وارداتی عمان
عمان یکی از کشورهای ثروتمند و توسعه یافته در شبه جزیره عربستان است که صادرات زیادی دارد و از کشورهای مختلفی از جمله ایران محصولات زیادی را وارد میکند. از محصولاتی که از ایران به عمان صادر میشوند مواد غذایی است. ایران مجموعه متنوعی از مواد غذایی را صادر میکند که عمان یکی از واردکنندههای این محصولات است. داد و ستد بین ایران و عمان به نفع کشور است، پس چه بهتر که از مواد غذایی مورد نیاز و وارداتی عمان خبر داشته باشیم تا بتوانیم در جهت پیشرفت کسب و کار خود از آنها استفاده کنیم. پیشنهاد میکنیم برای کسب اطلاعات بیشتر درباره واردات مواد غذایی به عمان تا انتهای این متن با ما همراه باشید.
چه مواد غذایی از ایران به عمان صادر میشوند؟
مواد غذایی عمان به طور عمده از کشورهای دیگر به خصوص ایران تامین میشود زیرا این کشور، کشوری ثروتمند اما با کشاورزی ضعیف است و نیاز دارد که مواد غذایی خود را وارد کند. مردم کشور عمان به مواد غذایی ایرانی علاقه بسیاری دارند و یه همین دلیل انواع سبزیجات، مواد غذایی گوشتی، میوهها و… به عمان صادر میشوند. موادی مانند هندوانه تازه، پیاز و موسیر از بیشترین مواد صادر شده به عمان در سال 1399 هستند.
هندوانه تازه به ارزش 13 میلیون دلار و پیاز و موسیر به ارزش 4 میلیون دلار به عمان صادر شدهاند. مرکبات متنوعی از ایران به عمان صادر میشوند و همچنین ماهی و سایر آبزیان نیز از عمان به ایران صادر میگردند. زعفران یکی از محصولات اصلی کشاورزی در ایران است که 60 درصد آن به کشورهای دیگر صادر میشود. زعفران به عمان صادر میگردد و در هتلها، رستورانها و… در عمان کاربردهای زیادی دارد.
صادرات آبزیان به عمان از کشورهای جهان
از مواد غذایی مورد نیاز و وارداتی عمان میتوان به آبزیان اشاره کرد. در سال ۱۳۹۹ ماهیها و قشر داران، صدفداران و سایر آبزیان فاقد ستون فقرات به ارزش ۲۳۸ میلیون دلار از سراسر جهان به عمان ارسال شدند. این کالاهای وارداتی از مهمترین کالاهای مبادله شده با عمان و از پرکاربردترین مواد غذایی در این کشور هستند.
ایران نیز یکی از صادرکنندگان در زمینه آبزیان و ماهیها است و سالانه چندین تن ماهی از ایران به کشورهای دیگر صادر میشود. در سال 2018 حدود 15 درصد از آبزیان عمان از ایران وارد شده است. عمان ماهی خشک و در نمک نیز وارد میکند که عمده این نوع واردات از کشور عربستان است.
کشورهای نروژ، مالزی، آلمان. سمن، فرانسه، مصر، دانمارک، قطر و… از کشورهای صادر کننده آبزیان به عمان هستند. عمان قصد دارد تا سال 2023 محصولات آبزی خود را چند برابر کند تا مصرف داخلی تا حد ممکن تامین شود. تا آن زمان کشورهای دیگر میتوانند از این موقعیت به خوبی استفاده کرده و حداکثر صادرات انواع آبزیان با کیفیت را به این کشور داشته باشند.
صادرات میوه به عمان

همان طور که قبلا اشاره کردیم عمان از نظر کشاورزی کشوری ضعیف است. میوه نیز از مواد غذایی مورد نیاز و وارداتی عمان است. میوه این کشور آب و هوای گرم و خشکی دارد که باعث شده امکان رشد انواع میوهها در آن فراهم نباشد. میوه تازه از کشورهای جهان به عمان صادر میشود. فاصله دریایی ایران و عمان بسیار کوتاه است و این یک مزیت برای تاجران ایرانی محسوب میشود.
برای صادر کردن میوه تازه به عمان میتوان با استفاده از کشتی در کوتاهترین زمان ممکن بهترین کیفیت میوهها را به این کشور ارسال کرد. کیوی، هندوانه، لیمو از محصولات صادر شده به عمان هستند. علاوه بر میوه تازه، میوه خشک نیز از عراق و روسیه به عمان صادر میشود. میوه خشک در عمان پرطرفدار است و باید همان شرایط تازگی، نداشتن آلودگی و کیفیت میوه تازه را داشته باشد. کد میوه خشک و تازه هر دو است.
عمان کشوری امن برای سرمایه گذاری و صادرات انواع مواد غذایی است، زیرا اقتصاد آن همواره در حال رشد و پیشرفت است. میتوانید با بررسی نیازهای کشور عمان و تحقیق بیشتر درمورد میوههایی که در این کشور بیشتر مورد استفاده قرار میگیرند روی صادرات میوه به عمان سرمایه گذاری نمایید.
شرایط و راههای صادرات مواد غذایی به عمان چیست؟

برای ارسال مواد غذایی به عمان شرط تازه بودن، عدم وجود آلودگیهای شیمیایی و میکروبی و… مد نظر است. راههای ارسال باید سریعترین راههای ممکن باشند و مواد غذایی تا جای ممکن سالم و تازه باقی بمانند. همچنین این کشور شرایط خاصی را برای واردات مواد غذایی مورد نیاز و وارداتی عمان تعیین کرده است که مسئول گمرک در ایران باید این شرایط و استانداردها را چک کند و سپس مجوز صادرات را ارسال نماید. در عمان نیز بررسیهای گمرک و کارشناسان بهداشت و… انجام میشود تا از سلامت کامل محصول اطمینان حاصل نمایند.
از شرایط و مجوزهای لازم برای صادرات به عمان میتوان به موارد زیر اشاره کرد:
-
تاجران تنها زمانی میتوانند محصولات خود را به این کشور صادر کنند که شرکت آنها در عمان ثبت شده باشد.
-
متوسط نرخ گمرکی کالاهای کشاورزی از جمله میوهها 7.4 درصد است و بعضی از کالاها مانند آرد ذرت، چای و… عوارض گمرکی ندارند و برای ترخیص آنها نیازی به هزینه کردن نیست.
-
فرآوردههای گوشتی و گوشت تنها زمانی اجازه ورود به این کشور را دارند که گواهی ذبح اسلامی وجود داشته باشد. برای ورود حیوانات زنده گواهی DGAW لازم است و آلودگیهای فرآوردههای لبنی و گوشتی بررسی خواهد شد.
-
برای وارد کردن گیاه، بذر و فرآوردههای گیاهی به گواهی SPS از وزارت کشاورزی عمان نیاز است.
-
مدارکی برای صادرات به عمان مورد نیاز است. این مدارک شامل: کپی فاکتور صادرات، لیست طبقه بندی شده از کالاهای صادر شده و فرم اظهارات و ترخیص است.
سخن آخر درباره مواد غذایی مورد نیاز و وارداتی عمان
اگر جزو تولید کنندگان و صادرکنندگان مواد غذایی هستید برای کسب اطلاعات بیشتر در مورد صادر کردن محصولات خود به عمان با ما تماس بگیرید. ما شما را در مورد قیمت روز، نحوه صادرات، کم هزینهترین روشهای صادرات و قوانین گمرک راهنمایی خواهیم کرد مواد غذایی مورد نیاز و وارداتی عمان را به کمک ما صادر کنید.
به طور کلی صادرات محصولات غذایی به کشورهای دیگر قوانین جزئیتر و دقیقتری نسبت به سایر کالاها دارد که باید رعایت شوند. اگر محصولات شما شرایط ارسال را نداشته باشند، متحمل زیان خواهید شد. پس بهتر است قبل از اقدام به طی کردن مراحل صادرات مواد غذایی از هزینهها و قوانین به دقت خبر داشته باشید.
به یاد داشته باشید که برای سرمایه گذاری روی تجارت با عمان باید همواره اطلاعات به روزی داشته باشید، به اندازه کافی تحقیق کنید و تمام نکات لازم درباره تجارت با عمان را بدانید. ما شما را در این مسیر همراهی خواهیم کرد تا به موفقیت برسید.