نقش استراتژیک عمان در تجارت بین الملل

تصور جامعه امروزی بدون روابط تجاری بین المللی غیرممکن است، کشورهایی که دارای منابع طبیعی مانند سنگ معدن، نفت، گاز طبیعی، زمین‌های زراعی برای کشاورزی، مراتع برای دام و… هستند، محصولات و تجهیزات خود را به کشورهای دیگر صادر می‌کنند. این چیزی است که ما به آن جهانی شدن می‌گوییم و باعث ایجاد وابستگی متقابل بین ملت‌ها می‌شود.
نقش استراتژیک عمان در تجارت بین الملل به‌عنوان یک مرکز تجاری و استراتژی سرمایه‌گذاری پویا را نمی‌توان نادیده گرفت زیرا در سال‌های آینده به یک رهبر لجستیک چه در سطح منطقه‌ای و چه در سطح جهانی شناخته شده و به مکانی ایده‌آل برای تجارت از سراسر جهان تبدیل خواهد شد.
گروه آریان، خدمات ویژه‌ای از جمله تدوین مدل های مناسب کسب و کار، ارائه مشاوره‌های تجاری و یافتن شرکای خارجی و نحوه اخذ اقامت و صادرات به کشورهای حاشیه خلیج فارس را برای ایرانیان فراهم کرده است.

موقعیت جغرافیایی عمان

موقعیت جغرافیایی عمان

موقعیت جغرافیایی عمان

عمان در جنوب شرقی شبه جزیره عربستان قرار گرفته است و با عربستان سعودی، امارات متحده عربی و یمن هم مرز است. شرکت های مختلف کشتی رانی به بندرهای مختلف عمان دسترسی آسان و سریعی دارند و این کشور در مسیر کشتی رانی قرار گرفته که باعث شده است از نظر جغرافیایی، موقعیت بسیار خوبی برای ایفای نقش استراتژیک عمان در تجارت بین الملل داشته باشد.
در کشور عمان، هشت بندر مهم قرار گرفته است که با شیوع ویروس کرونا، از سال 2020 میلادی، این بنادر از بیش از 9000 کشتی میزبانی کرده‌اند. با توجه به گزارش‌های به دست آمده، هشت بندر کشور عمان از نظر ورود، تخلیه بار، خروج و بارگیری رکورد دار هستند. کشور عمان در طی اقدامات انجام گرفته در زمینه توسعه لجستیک توانسته است با بیش از 86 بندر در منطقه و جهان ارتباط برقرار کند. در سال 2019، کشور انگلستان بیشترین سهم را در جهت سرمایه گذاری در عمان داشته است و به همین دلیل عمان برای کم کردن وابستگی خود به دو منبع اصلی نفت و گاز، از این سرمایه گذاری ها استقبال می کند.
کشور عمان دارای سه منطقه آزاد المزیونه، صلاله و صحار می باشد که نقش استراتژیک عمان در تجارت بین الملل را نشان می‌دهند و کشور های مختلفی به دنبال سرمایه گذاری در این مناطق هستند. بطور مثال، تا پایان سال 2022 کشور چین، تصمیم دارد نزدیک به ده میلیارد دلار در این مناطق سرمایه گذاری کند.

مناظر زیبای عمان

کشور عمان دارای مناظر زیبایی است

تاریخچه عمان در اهمیت نقش استراتژیک عمان در تجارت بین الملل

داستان اولین سکونت گاه‌ها در قلمرو عمان در هزاره سوم قبل از میلاد ظاهر شد. در هزاره 1 ق.م. ه. قبیله یمانی از یمن به عمان کوچ کردند و قبایل محلی را فتح کردند. در قرن ششم ق. ه. عمان توسط سپاهیان ساسانی غارت شد و در اثر حملات قبایل همسایه نیز ویران شد. در قرن هفتم عمان در خلافت عرب قرار گرفت که توسعه روابط فئودالی را سرعت بخشید. در اواسط قرن هشتم، این منطقه تحت حکومت امامان محلی مستقل شد، اما پس از یک قرن و نیم، عمان دوباره به تصرف خلفای خاندان عباسی درآمد.
فرمانروایی آن ها تا قرن یازدهم که سلسله شیوخ قبیله نبهان به قدرت رسید ادامه داشت. در قرن 16 و 17 عمان تحت حاکمیت پرتغالی ها بود و تنها در سال 1650 آن ها را بیرون کردند. در آغاز قرن هجدهم عمان توسط ایرانیان فتح شد، اما در سال 1741 ایرانیان توسط فرمانروای احمد ظفری اخراج شدند و او یک کشور بزرگ دزد دریایی بر خلاف آن چه که باید نقش استراتژیک عمان در تجارت بین الملل را نشان می داد،  ایجاد کرد که علاوه بر عمان، جزایر خلیج عربی را نیز پوشانده بود که بیش تر سواحل ایران کنونی و سواحل شرق آفریقا از سومالی تا موزامبیک و هم چنین بسیاری از جزایر مجاور را شامل می شد.
در سال 1832، اقامتگاه سلطان عمان به جزیره زنگبار منتقل شد و در سال 1856، پس از مرگ سلطان حاکم در آن زمان، ایالت بین دو پسر او به دو بخش مستقل آفریقایی و آسیایی تقسیم شد تا نقش استراتژیک عمان در تجارت بین الملل مشخص شود اما در نیمه دوم قرن نوزدهم، آن ها به طور جداگانه تحت الحمایه بریتانیا را پذیرفتند. در سال 1938 سلطان جدید سعید بن تیمور به قدرت رسید و در سال 1970 توسط پسرش قابوس در یک کودتای بدون خونریزی سرنگون شد.

نقش وجود دریا در اقتصاد عمان

وجود دریا نقش بسیاری در اقتصاد عمان دارد

اهمیت نقش استراتژیک عمان در تجارت بین الملل

عمان که در انتهای شرق خاورمیانه قرار دارد، توسط دو قلمرو ناپیوسته تشکیل شده است. این کشور دارای موقعیت استراتژیک جغرافیایی است که با امارات متحده عربی (از شمال غربی)، عربستان سعودی (از غرب)، یمن (از جنوب)، خلیج عمان (از شمال) و دریای عرب (از شرق) همسایه است و اقتصاد ملی آن مبتنی بر تولید و صادرات نفت و گاز طبیعی است. این دو محصول تقریباً 85 درصد صادرات را بر عهده دارند. با این حال، این کشور اقتصاد خود را متنوع کرده است، زیرا ذخایر نفت تمام خواهد شد.

نکات پایانی

صادرات، نقش استراتژیک عمان در تجارت بین الملل را پر رنگ می کند که بخش جدانشدنی از تجارت بین المللی است که در آن کالاها و خدمات از یک کشور به کشور دیگر ارسال می شود و یکی از قدیمی ترین اشکال اقتصاد است که معمولاً در مقیاس بزرگ بین دو کشور انجام می شود. عمان بدون صادرات محصولات و خدمات خود، به مشکل می خورد پس می توان نتیجه گرفت که این دو محصول در نهایت بر اقتصاد عمان تأثیر زیادی می گذارند.

دیدگاهتان را بنویسید